Leraar / coach

Elke waarheid heeft vier hoeken. Als leraar zal ik je een hoek geven, het is aan jou om de andere drie te vinden.

Al geruime tijd geef ik les en werk ik met jongeren. Zo heb ik een jaar of 6 een jongerengroep geleid en geef ik al weer bijna 10 jaar les in de kerk (kindernevendienst). Ook heb ik verschillende weekendkampen geleid waarbij bij het grootste kamp circa 100 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 aanwezig waren. Uiteraard doe ik dit met een team van enthousiaste mensen. Ook bij de musicalvereniging waar ik de productieleiding doe werk ik veel met de kinderen en jongeren en leid ik het theaterkamp.

Al bijna 10 jaar geef ik les in de kerk aan kinderen van de basisschoolleeftijd. Ik ben hier begonnen met de jongste (4-7 jaar) en geeft nu meestal les aan de oudste kinderen. Tijdens deze lessen luister je naar de kinderen, wat ze gedaan hebben of waar ze op vakantie gaan. Aan de hand van een thema uit de bijbel praat je met ze hierover, over normen en waarden en hoe je dingen kan doen. Maar ook doen we veel spelletjes en knutsels om spelenderwijs met de onderwerpen bezig te zijn.

Met mede jongeren heb ik een aantal jaren een jongerengroep gedraaid met een klein groepje berijden we avonden voor met thema’s, spellen of gastsprekers. Waarna we met een groep van ca 15-25 jongeren om de week op de vrijdagavonden bij elkaar waren.

De vele kampen die ik gedaan heb als leider zijn heel verschillend geweest. Kinderkampen, dag uitjes en grotere weekendkampen met ca 100 jongeren. Dit is altijd heel leuk om te doen en juist bij dit soort activiteiten kan je een band met de kinderen of jongeren krijgen en ze beter leren kennen. Als je ze na een kamp moet lesgeven of moet coachen lukt dat veel beter.

^ naar boven