IT'er / Programmeur

Mensen maken fouten, maar om er een puinhoop van te maken heb je een computer nodig.

Bij Pieters Bouwtechniek ben ik verantwoordelijk voor de gehele automatisering van het kantoor. Dat betekent de software, servers en computers. Van het oplossen van problemen op een werkstation, het introduceren van nieuwe software tot het installeren van een geheel nieuwe geritualiseerde serverpark.

Ik doe de ondersteuning, installatie en 1e en 2e lijn helpdeks van werkstations (windows XP en nieuwer) en heb een netwerk met HP-hardware gehad die ondertussen vervangen is voor een netwerk met Cisco managed hardware wat een sneller netwerk opgeleverd heeft.

Programmeren

Naast eerdergenoemde activiteiten ben ik bezig met het programmeren van eigen programma’s en uitbreidingen op onze autodesk programmatuur. Hiervoor ben ik samen met een collega drukdoende om vele tools te programmeren en uit te rollen voor onder andere Revit. Dit betekend het uitzoeken en begrijpen van de API en hiermee aan de gang gaan om veel voorkomende handelingen zo ver mogelijk te automatiseren zodat er sneller gewerkt kan worden.

Ook heb ik vele websites ontworpen en gebouwd. Van simpele pagina’s tot veeleisende websites met CMS-systemen en webwinkels. Het is altijd een uitdaging om visueel ontwerp en de techniek goed op elkaar te laten aansluiten, meestal gaat dit niet zonder zelf met PHP bepaalde functies te programmeren. 

^ naar boven